7-12-11

 

מי שמכיר אותי יודע
שבישול זה לא הצד החזק שלי.

או אם נצטט במדויק את בעלי,
הוא נוהג לומר עליי:
"אם היא הייתה יודעת לבשל,
כמו שהיא יודעת לכתוב – הייתי מסודר"

אז מה גרם לי לגרש את כולם מהמטבח,
ולהסתגר שם למשך 3 שעות
בניסיון להרכיב ארוחה קצת יותר מורכבת
מפסטה ברוטב עגבניות?

חדי האוזן שהצליחו להקשיב
מבעד לדלת המטבח הסגורה,
יכלו לשמוע אותי מדברת למצלמה דמיונית, 
תוך כדי הבישול ואומרת:

"יש לי עוד 7 דקות עד שהבצק יתפח,
אז בינתיים אני ניגשת לחלוט את האספרגוס,
עם טיפה סוכר חום,
זה סוד שסבתא שלי לימדה אותי"…

אחרי שסיימתי ללכלך חצי מהסירים,
הגשתי את הארוחה לשולחן.

הבן שלי הכניס 3 ביסים לפה ואמר בעדינות:
"אימא, זה טעים,
אבל האם את בטוחה שזו מנה מספיק טובה
בשביל להעביר אותך לחצי הגמר?"

כן, מסתבר שכמו 90% מהמדינה,
גם אני התמכרתי למאסטר שף,

בעונות הקודמות
(וסביר להניח שזה יקרה גם בעונה הזו)

לא פספסתי אף פרק, ישבתי מרותקת למסך
ולוויתי את אבי, שי, נוף, עמנואל הטייס, אליאב,
גילי הרופאה, איריס האיטלקיה היפה, יוסי הזמר…

מילא בני ביתי הסובלים מחרפת רעב בגללי,
אבל למה אני מרותקת לתוכנית אוכל?
הרי ספרי מתכונים משעממים אותי,
אתרי בישול מעוררים בי פיהוק.

אז למה מאסטר שף?
למה מאסטר שף ניצחה במקומות שתוכניות אוכל רבות נפלו?

אם תבינו את זה,
תבינו משהו שיכול לשנות את כל השיווק שלכם

למה מאסטר שף מרתקת חצי מדינה?
כי מאסטר שף היא לא תוכנית אוכל.
וגם לא תוכנית של מתכונים.

זו תוכנית על אנשים ועל תשוקות.

מה שריתק אותי וחצי מדינה למסך,
(ומה שירתק אותנו גם בעונה הזו)
זה לא הסקרנות לגלות
"איך המתמודד משלב פטרוזיליה במרק כרוב".

אלא הגילוי המרגש שהבישול של המתמודד,
זו הדרך שלו לנצח את העבר,
ולפצות את משפחתו על השנים הקשות.

וכך היה ויהיה לנו עם שאר המשתתפים.

הם לא עולים לבשל.
הם עולים לספר לנו סיפור,
על התשוקות שלנו, על החמצות, על פשרות,
על כאבים, על נחישות.

ולכן כשבאחת העונות, גילי הרופאה בכתה,
בכיתי איתה.
לא בגלל שנשרף לה הבצק

אלא בגלל שהיא הזכירה לי
כמה יותר מדי זמן, אני התפשרתי
ולא העזתי לעסוק במה שאני רוצה לעסוק.

בגאונות רבה,
ותחת מעטפת של תחרות אוכל,

מאסטר שף מגישה לנו על מגש של אנטיפסטי:
אוסף של תשוקות וכאבים אנושיים.
מאסטר שף מספרת לנו את הסיפורים שלנו.

חברים, זה שיווק.
זה נקרא לספר סיפור שיווקי.

וזו דוגמא מעולה לכל מי ששואל אותי תמיד:
איך מוכרים מוצרים?

אתם לא מוכרים מוצרים.
גודל האריזה, כמות הכפתורים, המפרט הטכני, הצבע של המוצר…
כל הפרטים הללו – לא רלוונטיים.

אם תתעקשו לדבר עליהם,
תהיו עוד תוכנית אוכל זניחה, עם אחוזי רייטינג נמוכים.

אבל אם אתם רוצים להיות מאסטר בתחום שלכם,
תבינו שהמוצרים שלכם הם לא העניין.

העניין הוא התשוקה, הסיפור…
שהמוצרים שלכם מעוררים בלקוח שלכם.

תחפשו את הסיפור של המוצר,
תחפשו את הסיפור של הלקוח
ודברו על זה בשיווק שלכם,

ותראו איך פתאום השיווק שלכם יהיה מרגש,
ולא פחות חשוב – יעורר חשק לקנות מכם.

רוצים ללמוד עוד על הסיפור של הלקוח שלכם,
ואיך עושים שיווק בלתי נשכח?

ב"אוצר של רוזנבלום",
מחכה לכם הדרכה מופלאה שנקראת,
"מסע הלקוח כגיבור",
יחד עם עשרות הדרכות מעולות עבור העסק שלכם.
כל הפרטים בלחיצה כאן

אוהבת אתכם…
ורצה לחלוט בעדינות סלסלת עלים ירוקים טריים…